Konference Výživou ke zdraví | ProVeg
4/11/2023
První ročník konference Výživou ke zdraví přinese publiku užitečné informace a praktické rady pro zdravější a kvalitnější život. Odborní řečníci a řečnice se zaměří na výživu, ale prostor dostanou i cenné poznatky z behaviorální vědy či psychologie. Konferenci pořádá organizace ProVeg Česko a událost se uskuteční 4. listopadu v Paspově sále v pražském F&B centru, a online.
Rostlinná strava a zdravotní životní styl je aktuální téma, které čelí mnoha mýtům. Konference je tak vhodná pro každého, kdo dbá na své zdraví a chce se vzdělávat v oblasti výživy. Kromě možnosti aplikace nově nabytých znalostí v osobních životech pak z obsahu konference mohou v práci se svými klientstvem čerpat odborníci a odbornice.
Lektorující se zaměří na různorodá témata, jako je podpora zdraví mozku v každodenním životě nebo zdraví srdce a cév. Objeví se však i téma udržitelnosti z pohledu poznatků založených na vědeckých výzkumech. Účastnící se na místě čekají také praktické workshopy, kde se zaměří např. na zlepšení chuti rostlinných pokrmů.
Řečník Mgr. Patrik Šimko, PhD poskytne publiku poznatky o zdraví mozku, které mohou být uplatněny v každodenním životě: „Zdravý mozek je klíčem k naplnění, kvalitnímu životu a dlouhověkosti. Kvalitní zpracování informací z prostředí díky vnímání, cítění, myšlení a rozhodování umožňuje člověku autenticky zakotvit v sociálním prostředí a prožívat radosti z každodenních zkušeností. Tyto funkce jsou na fungování mozku závislé, a proto je péče o něj naší prioritou. Strava, spánek, mentální a fyzický trénink jsou pro zdravého fungování těla i mysli, včetně mozku. Na přednášce společně prozkoumáme, jak udělat jednu z nejlepších investic v životě – prioritizovat zdraví mozku.”
Mgr. Lenka Fryčová se ve své přednášce bude věnovat ochraně životního prostředí skrze udržitelnost: „Nemusíme vyrábět více, potřebujeme produkovat chytřeji a jíst lépe. Současné potravinové systémy představují největší zátěž pro klima a životní prostředí. Zásadní je změnit naše postoje a chování – odpovědnost leží na všech aktérech od zemědělců, přes výrobce potravin a obchodní řetězce až po nás spotřebitele.”
O obědové menu v podobě švédských stolů a odpolední svačinu se postará veganský catering Hostina. Mezi partnery konference patří Green Apotheke, The Vegetarian Butcher, Fish Peas, Vegi Steak, Bonduelle či Patifu.
KDY: 4. listopadu 2023
KDE: naživo v pražském F&B centru a online.
Program konference a lístky jsou k dispozici nyní zde.