Česká veganská společnost vydala novou e-knihu Kuchařka beze stopy

3. 7. 2021

Právě je k mání nový e-book Kuchařka beze stopy, a to zcela zdarma! Na více než 50 stránkách najdete spoustu receptů a zajímavých článků. Svými recepty se zapojily i influencerky Maruška Veg, Surová Dcérka a Simona Málková. E-book pro vás připravila Česká veganská společnost v rámci spolupráce se značkou Garden Gourmet.

Co to znamená žít beze stopy? Úplně beze stopy bohužel nemůže žít nikdo, ale existuje mnoho tipů, jak tuto osobní zátěž, kterou klademe na naši planetu, snížit. Jedním z velmi efektivních řešení je zařazení více rostlinných produktů a potravin na úkor těch živočišných. Jako inspirace vám jistě poslouží nový e-book Kuchařka beze stopy plný chutných rostlinných receptů, které jsou navíc bez exotických surovin.

Kromě lahodných receptů prakticky rozdělených na snídaně, svačiny, hlavní jídla a dezerty najdete v novém e-booku také zajímavé články s udržitelnými tipy od Econea.cz, Zachraň jídlo, Tropikalia nebo od influencerky Dewii. Svými recepty do e-booku přispěly také influencerky MaruškaVeg, Surová Dcérka a Simona Málková, které pro vás připravily i praktické videorecepty.

Každý jednotlivý den se můžeme (dokonce několikrát) rozhodnout, zda zvolíme šetrnější variantu a třeba také inspirujeme druhé, aby udělali to samé. Nový e-book vám bude nápomocný na vaší cestě k rostlinnější budoucnosti.

V červnu 2020 provedla agentura IPSOS pro Asociaci společenské odpovědnosti již druhý průzkum zaměřený na stravovací návyky Čechů. Jde o jedinečný průzkum zaměřený mimo jiné na postoj tuzemské populace k veganství a vegetariánství. Z výzkumu vyplývá, že 4 % obyvatel České republiky preferuje stravu s vyloučením masa (mezi mladými lidmi ve věku 18-34 let je to až 10 %). Celkem 28 % obyvatel plánuje konzumovat více rostlinných produktů a zároveň méně masa a živočišných produktů. Zároveň je 40 % lidí přesvědčeno, že živočišná produkce má negativní dopad na životní prostředí a změnu klimatických podmínek na zemi. Nabídka rostlinných produktů je proto v obchodech čím dál pestřejší, což zaznamenalo i 64 % lidí.


Zdroj:Kuchařka beze stopy – vařte beze stopy s novou kuchařkou plnou lahodných receptů. Česká veganská společnost. 2. 7. 2021

Související

Většina spotřebitelů v EU je ochotná jíst udržitelněji, ale čelí překážkám

Přejít na článek

Rekordních 500 tisíc lidí se zavázalo k měsíci veganství tzv. Veganuary

Přejít na článek