Co se stalo se všemi zbytky jídla na letošním předávání Oscarů?

7. 3. 2017

Díky hromadné iniciativě a s pomocí jedné inspirativní herečky došlo k tomu, že velké množství zbytků jídla z letošního ceremoniálu Oscarů nepřišlo nazmar.

Freida Pinto, herečka, aktivista a velvyslankyně Global Citizen, se spojila se společností Copia ze San Francisca, která využívá technologie ke snížení odpadu a dodává potraviny potřebným v nouzi. Společnost zajistila, aby se dobře využily všechny zbylé předkrmy, dezerty a delikátní pokrmy z párty časopisu Vanity Fair u příležitosti předávání letošních Oscarů.

Herečka společně s Copia a Vanity Fair zařídila, aby se všechny zbytky jídla z oslav doručily do různých komunit v nouzi v Los Angeles, jako například Los Angeles LGBT Center.

„Naším cílem bylo zajistit, aby nikdo v Los Angeles, městě televize a filmu, neměl hlad, a proto jsme využili zbylé potraviny ze všech našich velkých oslav a eventů,“ řekla Freida Pinto časopisu Vanity Fair v únoru, kde poté vysvětlila, že „no food waste“ iniciativa byla jednou z hlavních důvodů, proč se stala členkou filmové akademie.

Zástupce organizace Copia vysvětlil, že s Freidou Pinto také spolupracovali na využití zbytků jídla z letošní události Ženy ve filmu, která se konala před Oscarovým večerem, a také na udílení cen Spirit Awards 2017, které se konaly v únoru tohoto roku. Z Instagramu Freidy Pinto je zřejmé, že v návaznosti na Spirit Awards se jídlo dostalo k více než 800 lidem v rámci výsledku tohoto partnerství.

Pinto ale není jediná, kdo se v Hollywoodu snaží dělat dobré věci. Ostatní dary z 89. udílení cen akademie zahrnovaly potraviny z afterparty Governor’s Ball, kde jsou rauty posledních dvacet tři let připravovány šéfkuchařem Wolfgangem Puckem. Hostina zahrnovala vše od brambor s kaviárem, dušených žeber, kuřecího koláče až po matzo sušenky ve tvaru Oscara s uzeným lososem nebo zlatem poprášený popcorn a další pokrmy.

Jackie Kelly, jedna z hlavních kuchařů Wolfganga Pucka, vysvětlila, že šéfkuchař posledních šest let spolupracuje s charitativní organizací Chefs to End Hunger.

„Přesně kolem 11 hodiny v noci, když víme, že hostina se začíná zpomalovat, a celebrity se přesouvají dál, tak my zkoumáme, co nám zbylo,“ řekla Kelly magazínu Salon. „Ukázalo se, že tentokrát zbyla žebra, kterých se snědla pouze trocha. Kuřecí koláč a pokrmy s těstovinami zůstanou téměř vždy.“

Můžeme doufat, že tyto velkorysé počiny se budou konat na všech velkých akcích se celebritami.

Zdroj: Mashable, Freida Pinto helped feed hundreds with leftover Oscars food, volně přeloženo z aj, celý článek dostupný zde