
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
9. 8. 2021
Skupina Ferrero, přední mezinárodní výrobce balených cukrovinek, uveřejnila svou 12. zprávu o udržitelnosti, která informuje o pokroku v plnění cílů v této oblasti.
Navzdory potížím, které přinesla globální pandemie, se Ferrero úspěšně přizpůsobilo nové situaci – přičemž zdraví a bezpečnost zaměstnanců i spotřebitelů je pro společnost na prvním místě. Ferrero také klade silný důraz na ochranu pracovníků a farmářů ve svých dodavatelských řetězcích zemědělských produktů, zejména v méně rozvinutých zemích. „Dopady pandemie Covid-19 změnily naše podnikání i celé odvětví – i nadále je pociťujeme v globálním měřítku. Navzdory těmto výzvám se Skupina Ferrero úspěšně přizpůsobila situaci. Rád bych poděkoval všem našim zaměstnancům a partnerům, kteří v uplynulém roce táhli za jeden provaz, abychom i nadále mohli uspokojovat naše zákazníky a pomáhat komunitám, jejichž jsme hrdou součástí,“ uvedl Giovanni Ferrero, předseda představenstva Skupiny Ferrero.
Hlavní témata zprávy o udržitelnosti za rok 2020
Ferrero i nadále pracovalo na plnění svých firemních cílů v oblasti udržitelnosti pro rok 2020, které odpovídaly jeho čtyřem klíčovým pilířům: chránit životní prostředí, získávat suroviny z udržitelných zdrojů, propagovat odpovědnou spotřebu a posílit postavení jednotlivců. Rovněž začalo formulovat nové závazky a cíle, které zajistí další pokrok v období do roku 2030.
Jedním z nových ambiciózních cílů společnosti je pokračovat ve významném snižování uhlíkové stopy do roku 2030. Jedná se o vědecky podložené cíle omezování produkce uhlíku, které v prosinci 2020 schválila inciativa SBTi (Science Based Targets initiative). Přijaty byly tyto závazky:
Níže je uveden výběr nejdůležitějších informací ze čtyř klíčových pilířů společnosti Ferrero:
„Kromě výroby byla naší prioritou také ochrana pracovníků a farmářů v zemědělských dodavatelských řetězcích, zejména v méně rozvinutých zemích. Námi uzavřená partnerství a spolupráce se ukázaly jako neocenitelné – díky nim jsme mohli pomoci těm, kteří pomoc opravdu potřebovali. Když nyní hodnotíme plnění cílů pro rok 2020, jsme hrdí na to, že jsme splnili svůj cíl získávat 100 % kakaových bobů z udržitelných zdrojů splňujících nezávisle spravované normy. V současnosti jsme tento cíl rozšířili tak, aby zahrnoval veškerou čokoládu kupovanou od našich dodavatelů a dosáhli jsme úplné transparentnosti našeho dodavatelského řetězce kakaa. I nadále budeme výhradně kupovat 100 % RSPO certifikovaný segregovaný palmový olej a vytváříme plán přechodu ke standardům udržitelných dodavatelských řetězců i u nových akvizic,“ uzavírá Lapo Civiletti, generální ředitel Skupiny Ferrero.
Zdroj: 12. zpráva o udržitelnosti Skupiny Ferrero. Skupina Ferrero. Tisková zpráva, 29. 7. 2021.
Newsletter