Získejte náskok před konkurencí: nová brožura s rostlinnými recepturami pro gastro provozy

Ze světa členů

16. 10. 2025

Poptávka po rostlinných jídlech v gastronomii roste závratným tempem. Zákazníci a zákaznice už nehledají jen chuť a zážitek, ale také udržitelnost a inovace. Gastroprovoz, který dokáže nabídnout kreativní rostlinná jídla, získává výrazný náskok před konkurencí a buduje si pověst moderní a odpovědné společnosti.

Posuňte se do čela s ProVeg Česko a jejich novým bezplatným e-bookem Udržitelný catering: Klíčové rostlinné receptury pro gastroprovozy.

ProVeg Česko představuje novou brožuru s 23 normovanými recepturami od kuchařky, foodblogerky a autorky kuchařských knih Nikolety Kováč. Brožura je připravena speciálně pro potřeby profesionální gastronomie – od cateringových služeb přes kantýny a jídelny až po restaurace. Každý recept je navržen s ohledem na praktické potřeby gastroprovozů – od přehledného přepočtu porcí po variabilitu pokrmů a možnost jejich kreativního využití.

Co brožura nabízí?

  • 23 receptur normovaných na 10 porcí – snadný přepočet na menší i větší objemy.
  • Slané i sladké pokrmy vyladěné pro potřeby profesionální gastronomie.
  • Praktické tipy na servírování, poznámky z praxe a kuchařské vychytávky.
  • Cena za porci a CO₂ stopa uvedená u každého receptu.
  • Osvědčené rady pro efektivní komunikaci se zákaznictvem.

Počet potenciálních zákazníků a zákaznic každoročně roste. Podle průzkumu FMSG Gurus z roku 2022 se v Česku alternativně stravuje až 39 % osob. „Umět připravit plnohodnotná rostlinná jídla dnes není jen trend, ale strategická dovednost. Gastroprovozy, které dokážou reagovat na měnící se preference hostů a hostek, se stávají lídry na trhu a získávají loajalitu klientely i dobré jméno v oboru,“ řekla Tereza Deáková, specialistka pro Udržitelný catering v ProVeg Česko.

Připravte svůj gastro provoz na budoucnost

Rostlinná jídla dnes představují cestu, jak oslovit širší okruh hostů a hostek, snížit náklady a přispět k udržitelnější budoucnosti. Tento e-book je praktickým nástrojem, jak posílit konkurenceschopnost, obohatit menu a stát se součástí pozitivní změny v gastronomii.

Stáhněte si e-book zdarma na webu ProVeg a objevte, jak snadno a chutně obohatit nabídku svého podniku.


Zdroj: Získejte náskok před konkurencí: nová brožura s rostlinnými recepturami pro gastro provozy. ProVeg

Související

Inspirujte se v modrých zónách díky novému e-booku od ProVeg Česko

Přejít na článek

Rozšířit nabídku jídelnám pomáhá ProVeg brožura normovaných receptů

Přejít na článek

Značka The Vegetarian Butcher odhaluje „Slona v místnosti” na konferenci COP26

Přejít na článek