Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze světa členů
16. 10. 2025
Poptávka po rostlinných jídlech v gastronomii roste závratným tempem. Zákazníci a zákaznice už nehledají jen chuť a zážitek, ale také udržitelnost a inovace. Gastroprovoz, který dokáže nabídnout kreativní rostlinná jídla, získává výrazný náskok před konkurencí a buduje si pověst moderní a odpovědné společnosti.
Posuňte se do čela s ProVeg Česko a jejich novým bezplatným e-bookem Udržitelný catering: Klíčové rostlinné receptury pro gastroprovozy.
ProVeg Česko představuje novou brožuru s 23 normovanými recepturami od kuchařky, foodblogerky a autorky kuchařských knih Nikolety Kováč. Brožura je připravena speciálně pro potřeby profesionální gastronomie – od cateringových služeb přes kantýny a jídelny až po restaurace. Každý recept je navržen s ohledem na praktické potřeby gastroprovozů – od přehledného přepočtu porcí po variabilitu pokrmů a možnost jejich kreativního využití.
Počet potenciálních zákazníků a zákaznic každoročně roste. Podle průzkumu FMSG Gurus z roku 2022 se v Česku alternativně stravuje až 39 % osob. „Umět připravit plnohodnotná rostlinná jídla dnes není jen trend, ale strategická dovednost. Gastroprovozy, které dokážou reagovat na měnící se preference hostů a hostek, se stávají lídry na trhu a získávají loajalitu klientely i dobré jméno v oboru,“ řekla Tereza Deáková, specialistka pro Udržitelný catering v ProVeg Česko.
Rostlinná jídla dnes představují cestu, jak oslovit širší okruh hostů a hostek, snížit náklady a přispět k udržitelnější budoucnosti. Tento e-book je praktickým nástrojem, jak posílit konkurenceschopnost, obohatit menu a stát se součástí pozitivní změny v gastronomii.
Stáhněte si e-book zdarma na webu ProVeg a objevte, jak snadno a chutně obohatit nabídku svého podniku.
Zdroj: Získejte náskok před konkurencí: nová brožura s rostlinnými recepturami pro gastro provozy. ProVeg
Ze světa členů