Nový kurz od ProVeg Česko podpoří inovace v oblasti rostlinné stravy

Ze světa členů

29. 3. 2024

Nový kurz organizace ProVeg Česko vhodný nejen pro technology a technoložky z potravinářských firem podpoří inovace v oblasti rostlinné stravy. Cílem kurzu je nabídnout kvalitnější rostlinné alternativy na trh Česka i Slovenska a aktivně přispět k rozvoji senzorických a nutričních vlastností těchto čím dál populárnějších produktů.

Kurz se zaměří na aktuální trendy a potřeby spotřebitelstva, inovativní výrobní procesy, nutriční hledisko včetně příležitostí fortifikace a prostor získají i legislativní otázky v oblasti značení rostlinných produktů.

„Vývoj trhu nám neustále připomíná, že alternativní zdroje bílkovin nejsou jen módním jevem, ale silným trendem s perspektivní budoucností. Rostoucí počet spotřebitelů a spotřebitelek si volí tuto ekologicky šetrnou cestu a je nezbytné, aby firmy tomuto signálu naslouchaly a byly připraveny na potřeby spotřebitelstva reagovat. Spojme své úsilí, znalosti a pojďme společně tvořit chutnou a udržitelnou nabídku budoucnosti,” uvedla Veronika Baťová, projektová manažerka a organizátorka kurzu v ProVeg Česko.

Pohybujete se v oblasti technologie výroby či kontroly kvality potravin? Studujete nebo se teprve plánujete do perspektivní oblasti alternativních bílkovin zapojit? Přihlášením do kurzu získáte užitečné znalosti, nové perspektivy a inspiraci z této dynamicky se rozvíjející oblasti potravinářství. Kurz proběhne v období června až července a díky online průběhu a záznamům nabízí pohodlný přístup z domova i kanceláře.

„Věděli jste, že Světová zdravotnická organizace (WHO) a Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) upozorňují na to, že potravinové systémy do roku 2050 začínají být ohrožené? Ubývá nám orné půdy, populace na planetě přibývá a my musíme hledat nějaké zdroje, které nám mohou pomoci přežít. Právě alternativní zdroje potravin se jeví jako velmi perspektivní,” uvedla ke své motivaci zapojit se do kurzu Ing. Eva Ivanišová, PhD. z univerzity v Nitre.

Více informací o kurzu získáte zde.


Zdroj: Nový kurz od ProVeg Česko podpoří inovace v oblasti rostlinné stravy. ProVeg Česko. Tisková zpráva

Související

Když prevence není nikdy dost: Udržitelný brunch upozornil na péči o duši, svaly i mozek

Přejít na článek

Zaměstnanci a udržitelnost: Znají svoji firmu? A co by jí doporučili?

Přejít na článek

T-Mobile rozdělí 1 500 000 korun organizacím, které bojují s předsudečným násilím

Přejít na článek